Конкурс АГОРА 2017

Стартира набирането на кандидатури за Конкурс АГОРА 2017.

 

За девета поредна година Платформа АГОРА ще награди читалища, които заедно с хората от съответното населено място са допринесли за подобряване на живота на местните хора и са предизвикали положителна промяна в своя град или село.

Конкурс АГОРА е за онези читалища, изпълняващи изначалната си роля на обединителен център на местните хора, активни и иновативно мислещи.

Конкурсното жури ще излъчи 5 финалиста измежду кандидатите в пет категории:

– „Общност в развитие“;

– „Солидарност и хуманност“;

– „Изкуство и култура за развитие“;

– „Перспективи за израстване“;

– „Най-продуктивно партньорство“.

Един от тези 5 финалисти ще стане и големият победител на Конкурс АГОРА 2017, след като бъде избран с прекия вот на аудиторията по време на официална церемония, която ще се състои се на 30 март 2018 г. в София, хотел „Рамада“, зала „Опал“.

Новото в Конкурс АГОРА 2017 е награда на името на „Дамян Минков“ за социално изкуство, която ще бъде връчена за първи път в тазгодишното издание на конкурса.

Читалище – участник в конкурса ще стане носител на специална грамота на Министерство на културата.

Конкурс АГОРА 2017 се провежда под патронажа на Министерството на културата.

Събитието се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“, в партньорство с Комуникационна агенция PRoWay, Плевенски обществен фонд „Читалища“, НЧ „Братство 1869“, гр. Кюстендил, НЧ „Обединение 1913“, гр. Кърджали, Хотел „Рамада София“ и с медийната подкрепа на Българско национално радио и информационен портал за НПО в България ngobg.info.

 

За участие е необходимо да изпратите попълнен формуляр на електронен адрес office@agora-bg.org, включително със заглавие: Konkurs AGORA. Кандидатури, изпратени на хартиен носител, по пощата или с куриер, няма да бъдат разглеждани!
Въпроси във връзка с конкурса се изпращат само в електронен формат на office@agorabg.org до 21 февруари 2018 г

http://agora-bg.org/bg/news.html?newsid=577

Вашият коментар